logoonblack

Avsnitt 23: Saknade

Hej från mig och alla andra i Jul på vår gata! Kanske ser du detta samtidigt som någon uppesittarkväll spelas i bakgrunden på en skärm eller har du kanske någon speciell film du brukar se så här dagen före julafton?


Uve har gått och kikat på den utvalda juldeckaren halva dagen men vill absolut inte gå emot traditionen att läsa första kapitlet så snart han vaknat den 24e och inte en sekund tidigare. Där emellan är han lite orolig. Han har fått som vana att kolla till musparet lite då och då nu när Nosali har så svårt att gå och allt men idag verkar ingen av dem ens finnas i huset! Han har frågat resten av grannarna men ingen verkade veta någonting. Kan de ha åkt in till sjukhuset utan att hinna meddela någon om detta?

Oron har smittat av sig lite men då de vet att det snart är dags för de två att bli tre hoppas de bara att alla mår bra. I ett sådant här litet hus kan det ibland nästan kännas som alla är en liten extra familj. 

Självklart är tankarna på mössen blandade med vetskapen om att de kommer vakna upp mitt i julafton imorgon. Måskar har hittat en riktig favoritsill med smak av hamburgerdressing och sett till att bunkra upp med massa burkar som troligtvis kommer ätas mest hela dagen. En och annan kaka eller chokladbit lär väl också slinka ner i näbben. Idag har han faktiskt lyckats att knappt äta någonting alls då han vill se till att vara riktigt hungrig nästa dag. En högtid främst byggd på olika slags mat är verkligen hans melodi!

Rävelina har faktiskt sålt ett par fåglar till men efter julhelgen ska hon börja fixa bra förvaring för alla föremål och redskap hon använder sig av. Fåglarna behöver en egen hylla, kanske testar hon att lägga ut dem på nätet till och med. Där kan ju vem som helst stöta på dem.

Som ni förstår är det mycket som pågår i allas tankar. Jag undrar själv mest över just hur mössen har det. Kan du inte hjälpa till att hålla tummarna vi får veta imorgon!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-