logoonblack

17 december: Halsduken

Jul på vår gata

Avsnitt 17: Halsduken

Hälsningar ännu en gång från Kapondjurgatan och Jul på vår gata! Cirka en vecka kvar till julafton nu! Svårt att hänga med men den här berättelsen får iallafall mig att ha bättre koll på dagens datum. 

Igår fokuserade vi på Måskars nya konstverk vilket ju var en dröm som gick i uppfyllelse och hans entusiasm och glädje fick mig att fundera på om inte jag också skulle vilja ha något av Wargull på väggen hemma. För mig som inte har lika stort förråd av pommes frites tror jag att jag skulle nöja mig med en kopia dock.

Denna gång är det återigen kreativitet i fokus men nu är det Rävelina som står för den. Som vi redan vet är hon konstnärligt lagd och har svårt att hålla sig ifrån att starta upp nya projekt. En av de första saker hon packade upp när hon landade i lägenheten råkade vara en korg med garnnystan som var kvar från tidigare stickningar och då hon såg vilka färger som låg där visste hon att det måste bli en halsduk. Kombinationen av nyanser fick henne av någon anledning att tänka på korv med ketchup och senap vilket hon snabbt kopplade till sin granne en trappa upp. De kände varandra relativt bra sedan tidigare trots deras skilda personligheter.

Det är ju snart jul tänkte hon medans hon satt med stickorna i tassarna och så snart halsduken började bli klar skickade hon ett meddelande till Måskar och frågade om han hade lust att komma förbi eftersom hon hade en överraskning till honom. Han råkade var hemma och kom genast ner. Då han såg vad hon just tillverkat blev han återigen eld och lågor, erbjöd sig såklart att betala för hennes tid men hon insisterade på att det var en gåva. Dessutom var hon säker på att hon hade fått garnet gratis.

Måskar svepte genast de stickade ränderna runt halsen och genast blev han också lite rakare i ryggen och lättare på stegen. Han kände sig helt enkelt så snygg, tackade översvallande och lovade sig själv då han lämnade Rävelina att han skulle komma på den perfekta julklappen som tack!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-