logoonblack

16 december: Wargull


Ännu en hälsning från vår numera välkända adress Kapondjurgatan 4 och berättelsen Jul på vår gata! Hoppas som vanligt du som lyssnar mår bra i vintermörkret och inte blivit överhopad av julstress. 

När Måskar kom hem från en träff med vänner för en stund sedan såg han till sin förvåning en papprulle stå lutad mot väggen i entrén och det som fångade blicken var att den var adresserad till honom trots att han precis hade flyttat in. Självklart tänkte han den kom från någon som visste detta men ingen hade sagt något om presenter senaste tiden. 

Han plockade helt enkelt upp rullen och tog dem med sig till lägenheten. Väl där öppnade han locket och drog ut pappersrullen den innehöll. Då han vecklade ut pappret drog han hastigt efter andan och stirrade på det han nu hade framför sig. En lapp trillade ur med mammas välbekanta handstil: ”en liten inflyttningspresent! Kram måsmamma!”

Det hon hade skickat kunde han genast se var ett äkta konsttryck signerat av Wargull, den kände konstnären vars tavlor orsakade bråk då de någon enstaka gång dök upp på marknaden eftersom de var så populära och sällsynta. Hans mamma måste ha betalat ofantligt många pommes frites för trycket men han skulle aldrig våga fråga om den exakta summan och han gissade att pappa inte heller visste. Det som gjorde honom så glad var inte värdet på presenten utan att det både var ett motiv som innehöll en av hans favoriträtter, korv med mos, färgerna var de bästa han visste och att han alltid älskat just Wargull sedan han sett en dokumentär om den udda figuren för flera år sedan. Hon visste.

Stolt tog han fram listerna hon skickat med för att lättare kunna sätta upp konstverket och såg sedan lycklig på resultatet. Han tog en bild, skickade den till mamma och ringde sedan upp för att tacka för den bästa presenten han någonsin kunde ha önskat sig!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-