logoonblack

12 december: Hemma

God kväll från mig och alla vännerna på Kapondjurgatan och Jul på vår gata! Hoppas som vanligt allt är bra med just dig som lyssnar.

Det är glädjande nyheter från det som igår såg ut som en sjukstuga; Rävelina behövde precis som hon själv också trodde bara vila ut, äta sin choklad och dricka mycket honungsvatten som hon blev tipsad om för idag var hon redo att äntligen ta sig till nyfixade lägenheten. 

Kajjan hade såklart fått veta att den nyanlända hyresgästen haft det lite tufft så han såg till att möta henne vid entren med en nybakad kaka och en stor kopp kaffe. Lite fika kan göra mirakel som han brukar säga och jag tänker såklart inte säga emot. För vår fluffsvansade vän var det iallafall ett riktigt fint välkomnande och nu kändes det som att hon äntligen var hemma igen. Uve lånade till och med ut en invigningsbok till henne som hon inte hade hjärta att neka. Kvittrande romanser som utspelade sig bland fåglar i 1700-talets engelska björkskogar var inte hennes genre riktigt men lovade sig själv att ge det ett försök ändå.

Nu stod hon och såg ut genom fönstret medan adventsljusstaken spred sitt mysiga sken med en pirrig känsla i magen. Hon såg fram emot att få ordning och kunna sätta igång med sina projekt igen. 

Då det är tredje advent låter vi Rävelina läsa en kort vers samtidigt som tredje ljuset brinner:

Ännu ett ljus,
lyser klart i vårt hus
Jag har äntligen landat här,
på en plats jag håller kär.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-