logoonblack

4 december: Ljuset

Jul på vår gata
4 december 
Avsnitt 4: Ljuset

En julkalender om ett litet hus i ett större hus på Kapondjurgatan 4 och de djur som just flyttat in och nu bor där. Nedräkningen till jul kommer pågå samtidigt som huset fylls av möbler, värdefulla ting och liv.

Nedan texten till avsnittet (ungefär då jag freestylar lite):

Hej igen från mig och Jul på vår gata. Just nu är både vår gata och naturen så vita av snö att det kändes rätt att dela en händelse Kajjan var med om under tiden han väntade på att öppna dörren till sitt efterlängtade café.

En av de aktiviteter han är mest förtjust i men sällan kan göra är snöra på sig ett par skidor och bege sig ut i en tyst och lugn skog, en kontrast mot lovet i staden och en stund för eftertanke. Han brukade lyssna på sina andetag och ljudet av snön som knakade under honom. 

Just idag fick han möjligheten att göra just detta och allt var precis som han mest hade önskat sig tidigare i vinter då han dystert betraktat det snöblandade regn som piskat mot rutorna men inte lämnat ett spår på marken. Då plötsligt stod en gran täckt av ljus bland de snåriga träden och buskarna. Så underligt tänkte Kajjan då det inte fanns några hus i nörheten. Och vilken magisk stämning det spred i mörkret. Kunde detta vara ett tecken på att slutet av året skulle bjuda på fler överraskningar?

Han stod stilla på skidorna en stund innan han stakade sig vidare hemåt med en underligt förväntansfull känsla i kroppen.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-