logoonblack

Avsnitt 2: Kajjan

Jul på vår gata

2 December: Kajjan

En julkalender om ett litet hus i ett större hus på Kapondjurgatan 4 och de djur som just flyttat in och nu bor där. Nedräkningen till jul kommer pågå samtidigt som huset fylls av möbler, värdefulla ting och liv.

Nedan texten till avsnittet (ungefär då jag freestylar lite):


Välkomna tillbaka till Jul på vår gata, hoppas allt är väl hos er.  Jag ska inte dra ut på inledningen utan hoppa rakt in i avsnittet.

En av de ni kommer lära känna den närmsta tiden och som tagit sig till det lilla huset i huset är en gråsvart figur i stor jacka och stickad mössa. Nu stod han och betraktade byggnaden med ett förnöjt uttryck i ansiktet och ett leende på näbben.

Innan ombyggnationen hade hans lokal börjat kännas lite nedgången men nu låg en nybyggd doft i den isiga luften. Det kunde såklart vara inbillning men hur som helst var Kajjan som han hette nöjd och glad att det snart var dags att öppna caféet på hörnet där kunderna i flera år hade kunnat beställa en kopp av stadens godaste kaffe. Hur det gick att avgöra detta? Nja Kajjan hade ju mest ätit och druckit av sin egen fika så länge han kunde minnas men visst hade det smakats lite och de stammisar som brukade dyka upp försäkrade att det stämde. Det räckte för honom.

Han bodde bara några fönsterhus bort och varje morgon, och kväll för den delen, hade han tagit en snabb promenad till Kapondjurgatan 4 för att se hur långt det hade kommit sedan dagen innan. Dessutom var det redan december och nedräkningen till jul hade börjat vilket var den absoluta favorittiden på året. Alla som bodde i huset brukade fira tillsammans i hans lokal någon gång under dagen och i år hade det viskats om att det skulle flytta in ett par som snart skulle få tillökning. 

Spännande tider tänkte Kajjan och började vandra stegen tillbaka till lägenheten. Visst var vintern fin men lite väl kall för tillfället.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-