logoonblack

22 December: Taket

Hej mina vänner från när och fjärran. Hur har ni det i hemmen där ute? Jag vet ju ni inte direkt kan svara mig men jag undrar ju såklart ändå så ni kan ju svara högt för er själva ändå. Idag har jag en rapport där jag önskar jag hade lite fler filmsekvenser att dela med er, ni kommer strax förstå varför. 

På julafton dukas det upp med godsaker i Duvans bar men ni förstår säkert alla inte kan vara där inne samtidigt hela tiden av utrymmesmässiga skäl. Detta har försökts tidigare år men visade sig vara omöjligt. Då det ändå är mysigare att vara under tak tillsammans och risken finns det blir dåligt väder, något som visserligen aldrig hänt hittills men ändå är möjligt, fick en av duvorna en snilleblixt några säsonger tillbaka nämligen att skicka efter ett löst tak. Partytält i tyg söktes först men så hittade de en snickare som istället kunde tillverka en lite stabilare version i trä och plåt som blev mer som en bod utan väggar. Detta lät ju helt perfekt!

Det är ju ändå Duvan som har mest ansvar när det gäller att organisera och få saker gjorda och det föll sig därför naturligt han fick samarbeta med snickaren och rita upp hur han tänkte sig skulle bli bäst. Något som påminde om en röd stuga blev det juliga resultatet och alla var nöjde när de fick se bilderna. De fick även till en bra deal om att få förvara det i ett förråd resten av året när Duveberga stod mer eller mindre tomt förutom Myran som ju aldrig hade stora fester och heller inget behov av extra tak.

Det jag önskar ni kunde få se med egna ögon är då taket transporterades dit. Som jag nämnt i tidigare avsnitt är det trutar som har hand om större leveranser så också här även om det krävs två av de största i personalen i sådana hör fall. Dessvärre var ordinarie trutar upptagna så de som fick ta hand om det denna gång råkade flyga vilse och tvingades använda extra navigering. De vill gärna påstå de har sådan inbyggd men alla vet ju egentligen de var tvungna att ta fram gps för att lösa uppdraget. De hade heller inte hunnit lära sig flyga i exakt samma takt så det varen minst sagt svajig förd som kunde gått riktigt illa... Som ni ser löste det sig till slut och taket står redo att skydda det extra bord som snart kommer placeras under det. Visst är det skönt när saker faller på plats även om det är i sista minut!

Duvan är egentligen den enda förutom trutarna som vet hur nära det var saker hade kunnat gå illa och då det ju inte finns någon anledning att stressa upp fler i onödan så kommer det så förbli. Hoppas ni också haft en stressfri dag, att den så förblir och så ses vi som vanligt imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-