logoonblack

21 December: Mushjälp

Hej igen mina vänner! Hoppas som vanligt allt är bra på er sida skärmen! På min sida har det blivit ett par lussekatter, kaffe och levande ljus för att skapa stämning utöver det har det varit lugnt häromkring och inte en droppe regn!

Ännu en måndag alltså och ännu en rapport från vår lilla skidort någonstans i ett skyltfönster. Dagens stora händelse är stackars Duvan som plötsligt fick kalla in en hantverkare mitt o alltihop då det var iskallt i baren då han anlände och allt vatten hade frusit. Som tur är älskar duvorna kalla smulor doppade i varm glögg så medan de väntade på hjälp bjöds det på denna delikatess för de påpälsade fåglarna. 

Just det! Jag har missat en uppdatering en del av er måste ha funderat kring. Om ni minns dramat häromkvällen skulle det inte skulle bli någon glögg förrän den som klottrat på berget klev fram och precis som ni nog gissat är detta mysterium avklarat. En av de yngre duvorna hade velat testa bara utan att tänka på konsekvenserna och skämdes så mycket att hen hade smugit fram till Duvan och erkänt men samtidigt undrat om det gick bra de inte berättade något för familjen där hemma. Det är ju trots allt snart jul så det gick såklart bra men den skyldige fick lova att hjälpa till lite extra med mat och annat så alla festligheter flöt på som de skulle på julafton. Det var en bra överenskommelse för alla parter och nu är allt glömt och förlåtet.

Hantverkarmusen som är den händigaste husmusen i trakten dök upp bara ett litet tag efter att ha fått veta vad som hänt och fick dessutom smaka på några frusna glöggsmulor efter det skruvats och fixats lite och värmen äntligen var tillbaka. Självklart bjöds även musen in till torsdagens festligheter och den tackade jag med tillägget den såklart skulle ta med sina verktyg om något mer hände. 

Vilken tur att även denna dag slutade varm och med idel leenden. Hoppas såklart det gäller även för er, ja att ni har det varmt och trevligt alltså och det fortsätter på det viset tills vi hörs och syns imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-