logoonblack

19 December: Försäljaren

Hej igen alla vänner där ute i vintermörkret! Tänk att vi passerat den längsta natten och att det snart kommer gå åt ljusare tider. Lite svårt att tänka sig just nu bara, tur vi har adventsljusstakar och stjärnor som lyser upp de annars mörka fönster vi passerar på vägen till jobbet, under promenaden med hunden eller vad det nu kan vara. I Duveberga finns det ju massa mysbelysning för att förgylla december. 

Något som glittrar i lampornas och stjärnornas sken är de saker som just nu är slängda på vagnen dragen av den ökände försäljare som plötsligt dök upp idag efter att ryktena gått om denne i flera dagar. Främst har det sagts det mest är skräp den svartvita fågeln försöker sälja medans andra uppskattar hur vackert glänsande allt är. Vad försäljaren själv anser vet vi inte men det är ett förfärligt kraxande om hur fina saker som finns att köpa. Vad jag förstår har inget blivit sålt under alla de långa promenader som vandrats från ort till ort. Det är nästan så jag själv vill hoppa in och handla, det kan ju inte vara så roligt med så svalt mottagande trots den kaxiga attityden.

Plötsligt ryckte varenda duva till av förvåning då skatan stannade till i sitt säljsnack, sträckte på ryggen och stämde upp i en melodi något ingen hade hört innan men troligen var inspirerat av att vi nu ör så nära julafton.

”Bjällerklang, bjällerklang, höres skrammel och dång,
Saker som det blänker om i munter fågelsååång!

Kasta i, plocka upp sälj allt om det går,
Glittrar det så funkar det och alla bättre måår!”

Försäljaren bugade åt den häpna publiken som kände de måste klappa åt detta uppträdande som ju trots allt verkade inövat och framfört med stolthet. Vi alla måste ju ändå uppmuntra liknande insatser så hjälp gärna till med applåden så kanske fler vågar försöka sprida lite julstämning även om det kanske är på lite ovanligt vis. Och där lämnar vi vårt fjäderprydda gäng (och Myran) för denna gång, ha en fortsatt fin lördag så hörs och ses vi imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-