logoonblack

15 December: Besöket

Hej igen från min sida skärmen! Ännu en dag har vaknat till liv denna ruggiga decembermånad och vi har nått fram till tisdagen den 15 december. För min del har den startat i relativt lugn fart och räknar nog med att den kommer frotsätta på det viset. Helt säker går det såklart dock aldrig att vara.

Vi måste upphålla oss lite även idag vid Myrans post som kom igår och är ett tydligt bevis på att inget är säkert eller helt förutsägbart. Det kom ju som sagt en hel säck full med brev och paket igår som var tvungen att ställas bredvid brevlådan då allt omöjligt fick plats i den. Det var såklart otroligt spännande att gå igenom allt och plötsligt stelnade han till. På ett av paketen stod det: 

”Öppnas snarast, vänta inte till julafton!”

Vad kunde nu detta vara? Det gick lite skakigt att öppna det glansiga pappret men till slut fick han upp det. Inuti fanns en halsduk som verkade handgjord och en brev som löd:

”I år kommer jag och firar jul med dig i Duveberga. Räkna med att hälsa mig välkommen dagen innan, finns det inte plats i stugan kan du väl vara snäll att fixa ett rum i närheten. Ser fram emot att träffa dig, det var längesedan nu! Myrla”

Myrans hjärta ökade takten då han stirrade på underskriften och det verkligen gick upp för honom vad det stod. Myrla. Hon med stort H som han inte sett sedan flytten till Duveberga men ofta tänkte på ville alltså komma hit för hans skull? Och om bara några dagar! Han kände på den mjuka halsduken och undrade hur det här skulle gå. Det var inte varje dag han hade gäster precis, sist hade hans föräldrar tittat förbi för att se hans stuga på riktigt och inte bara på bild men det var för långt tillbaka för att han skulle minnas exakt när det var. Vilka planerna för dagen än hade varit var de nu borta och han sjönk in i sina nervösa dagdrömmar där både katastrofer och fina stunder fick plats.

Jag tänkte lämna Myran här så han hinner samla ihop sig innan vi hälsar på igen. Det går såklart att tycka detta kanske var en privat händelse jag kunde utelämnat från berättelsen men det vore väl ändå lite märkligt för oss alla om en myra till bara dök upp från tomma intet utan förvarning eller förklaring. Dessutom är det ju inget han själv orsakat eller är ledsen över och trots nervositeten ser han fram emot Myrlas besök (precis som jag och säkert du med).

Hoppas resten av dagen blir trevlig vare sig den innehåller överraskningar eller ej och så ses vi imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-