logoonblack

13 December: Ljus Lucia

Hej mina vänner! Har du som lyssnar gått upp i ottan idag för att lyssna på någon kör som sjunger julsånger eller kanske är det du som stått för detta? Har du tänt ett ljus i hemmets varma vrå eller firat årets mörkaste dag med en lussekatt med eller utan saffran? 

Idag är det alltså både tredje advent och Lucia vilket sätter två punkter på programmet i detta avsnitt nämligen den traditionella ljuständningen och besök av Duvebergas alldeles eget lilla Luciatåg. Måsen ni minns från gårdagens sångstund fick inte delta trots att den framförde en hel julig repertoar i sina bästa blandade tonarter. Då den trots allt tackade ja till att närvara då sångfåglarna uppträdde verkar det inte vara några sura miner trots allt. Måsar är inte långsinta typer som tur är och ingen ska behöva vara ledsen i juletider.

Äran att tända tredje ljuset denna söndag fick Näbbot som sedan han äntligen kom fram varit så glad och spridit härlig stämning omkring sig. Ingen invände mot detta. Det hör ju till, som ni nog vet vid det hör laget, att en vers ska lösas vid detta tillfälle. Näbbot tog detta på största allvar och läste högtidligt upp dessa rader:

Ett, två, tre ljus är tända 
och snart kan det hända 
att tomten kommer hit till våran ort
med renarnas hjälp och gps går det fort!

Vi tackar för detta och njuter en stund av ljusen innan vi vänder blickarna mot de som nu hörs sjunga och kommer allt närmare. Det är trion Duvetre som skrider fram i snön.

Natten den flyger fritt,
på lätta vingar.
Kring moln och trädtoppar,
stjärnorna blingar.

Då i vår backe står
vitfjädrad med ljus i hår
Santa Duvcia, Santa Duvcia!

Nu är vår stund tillsammans över för nu, hoppas du fick en lika stor dos julemys som vi! Ha det bra tills vi möts i Duveberga imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-