logoonblack

11 December: Lådan

Hej igen mina vänner! Jag lyssnar just nu på lite fågelkvitter vilket ju känns som det perfekta sättet att ta sig in i dagens berättelse även om just duvorna inte är kända för sin skönsång precis. Jag vet ju inte om du kan skåda ut över ett vinterlandskap, men här har det bara flugit lite glesa snöflingor i luften hittills. 

Annat är det som ni vet i Duveberga där det både åks skidor och byggs snögubbar. Idag har det även kommit en stor låda levererad till Duvans bar. Många sneglade nyfiket dit då en stor trut lämnade av den på en avsats nära huset. I ett tidigare avsnitt då posten kom upp nämnde jag den levererades av brevduvor men tyngre saker flygs alltid runt av de starkare trutarna. Duvan var lite stressad innan lådan släpades in och han kunde kontrollera innehållet men nu kan jag bekräfta att årets glögg har landat ihop med bakverk och lite annat till lucia på söndag och att ingenting hade förstörts på vägen. Långt i förväg brukar det experimenteras med smaker och teman på denna högtidliga dryck och allt sker under stort hemlighetsmakeri men nu ska det snart bjudas på resultatet.

Hur smaken väljs? Åter igen ville Duvan hedra sin farmor och valde därför det hon var allra bäst på och han själv kopplade ihop med barndomens mysiga jular nämligen pepparkakssmulor med apelsinsmak. Det har blivit många varianter på liknande bas men i år blev det en alldeles perfekt blandning och han kände stoltheten svälla i bröstet när han tänkte på hur imponerade alla skulle bli och hur det skulle pratas om detta till nästa år.

Nu ställde han sig vid det stora föntret med den fantastiska utsikten och drunknade i minnenas hav samtidigt som han smuttade på den skvätt han hällt upp för att provsmaka en extra gång. 
Vi låter honom drömma sig vidare medan de övriga i den lilla orten vaknar till liv. Förhoppningsvis har även du vaknat på rätt sida sängen och hoppas det fortsätter så! Vi hörs och syns imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-