logoonblack

9 December: Smulan

God morgon, god middag eller god kväll beroende på vilken tid det är för just dig just nu. Jag tänkte hoppa rakt in i nästa historia och måste erkänna jag haft lite dåligt samvete för jag nästan helt glömt bort en av de centrala personligheterna i historien nämligen Smulan; den duva som anlände först till Duvemåla. Först förutom Myran då såklart som ju bor i sin stuga året runt och gjort det en längre tid vid det här laget (nämner jag inte detta kan det bli sura miner).

Jag sa tidigare att när Duvan i baren på höjden kom fanns det totalt två fåglar på plats och den andra var då alltså Smulan. Innan december ens började anlände han ivrig att börja firandet men möttes till sin förvåning av en tom ort. Bakgrunden till detta är helt enkelt hans totala oförmåga att hålla reda på datum och ovanan att nästan aldrig kolla varken sin brevlåda eller inkorg. Ofta lyckas han ändå ta sig fram i livet med sin avväpnande charm och lusten att hjälpa som den smått förvirrade personligheten framkallar hos de han möter, men det händer mellan varven att han hamnar i olyckliga situationer. Jag kanske pratar mer om någon av dessa vid ett annat tillfälle.

Jag berättade ju att bussen till Duveberga bara går en gång om året och då undrar ni förstås hur Smulan gjorde för att ta sig fram och svaret är helt enkelt att hans farbror kör lastbil och ofta brukar låta sin brorson åka med på lite längre färder. Delvis misstänker jag det är för att familjen vill känna sig lugna deras vän hamnar på rätt plats men främst bör det sägas han är en trevlig resekamrat. Flyger aldrig fåglarna i den här historien? Svaret på den frågan är sällan. Ni måste ju komma ihåg att detta inte är de vanliga duvor ni kan hitta pickandes på era tår eller stående med girig blick på bordet när ni sitter i godan ro och fikar på en somrig uteservering.

Dock måste det ändå slutligen sägas att utskicken om Jul i Duveberga som författas av Duvan i baren inte alltid är så enkla att hålla ordning på då saker och ting kan ändras i sista minut även om informationen detta år trots allt kom i relativt god tid. Men har du missat att kontrollera saker på ett par veckor är det ändå lätt att missa och speciellt om din farbror i detta fall planerat sin tur kring tidigare uppgifter.

Nu då vi nått fram till den nionde december är Smulan dock i gott sällskap trots de första ensamma dagarna men inte ens då var det någon fara då han kan roa sig på egen hand med promenader och livlig fantasi. Precis som jag själv. Hur just du roar dig bäst vet jag inte men vill som vanligt önska dig en fin fortsatt vinterdag!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-