logoonblack

7 December: Kvarlämnad

Hej igen! Då spenderar vi alltså första måndagen tillsammans. Tycker ni det är en dag som borde strykas eller studsar ni upp men stjärnor i blicken ivriga att flitigt och energiskt ta itu med dagens sysslor? Vi kanske kan kalla mig det tredje alternativet som tycker alla dagar helst borde börja med sovmorgon måndag eller ej...

Dagens lilla berättelse är en smula sorglig, iallafall för en karaktär i historien nämligen den stackars duva som försov sig till bussen och jag först nu fått information om. Saken är ju den att det bara går en rutt till Duveberga vid juletid och är du inte med på den får du helt enkelt skapa andra planer eller hitta en alternativ lösning på egen hand. Det sistnämnda är inget småfåglar är kända för att klara av att genomföra och inte heller vår slagne hjälte.

Då Näbbot ställde sitt alarm kvällen innan avfärd dubbelkollade han helt enkelt inte batterierna på telefonen och den hann dö under natten. Då han vaknade tre timmar för sent fortfarande kvar i drömmens värld och undrade vilken kontinent han befann sig på, sträckte han instinktivt ut fjädrarna för att kontrollera hur mycket tid han hade på sig men med känslan av att han borde vaknat tidigare. Då han till slut fick på den slocknade apparaten såg han till sin stora förfäran att det han varit så rädd för hade skett. Jul i Duveberga var ju årets höjdpunkt, det enda alla skulle prata om närmsta kvartalet (minst), och nu  skulle han tvingas lyssna när de skrattade åt någon galenskap eller förskräcktes över årets antal brutna ben och vingar. Inte för att det sistnämnda var något han längtade efter men att inte ens ha varit där kändes helt förfärligt!

Mitt i det hav av tårar händelsen gav upphov till kan vi nog ändå kännas oss lite lugna för jag har förstått att Näbbot trots detta är en handlingskraftig typ och jag har en känsla av att detta inte är den sista gången han dyker upp i vår historia. Vi önskar honom lycka till och lämnar honom för stunden. Hoppas verkligen er dag inte började med en liknande katastrof och passar på att önska er även en fortsatt lugn måndag utan varken missade bussar eller punkterade cykeldäck!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-