logoonblack

6 December: Andra advent

Hej mina vänner, nu har vi kommit fram till andra advent. Jag sitter här i adventsljusstakens sken och ett sug efter skumtomtar börjar vagt göra sig påmint. Hela december är verkligen bakverkens och sötsakernas högtid. Gillar ni glögg? Ganska oviktigt i sammanhanget kanske då det ju är till Duveberga vi åter ska bege oss och där ligger de flesta och snarkar efter lördagens sena firande.
Det blev Duvan som smög sig ut i den tidiga och stilla morgonen för att tända det andra ljuset. 

Frosten bet i hans näbb och fjädrar och han log förnöjt för sig själv då vekarna började brinna med hjälp av tändstickan han tagit med sig från baren. Han tänkte som i så många andra sammanhang på sin älskade farmor och önskade hon hade varit här för att se hur fint han hade det och höra den lilla vers han satt ihop advent till ära. Kanske var hon ändå här trots att han inte kunde se henne? Han log igen då detta kändes trösterikt på något sätt.

Han harklade sig och började läsa från den lilla lapp han förberett kvällen innan:

"Adventstid och ljus nummer två jag nu tänder, och även en tanke om frid jag ut sänder. Vi flyger mot julstök och smulor med dopp, det kommer med glädje sväljas ner i denna kropp!"

Han tassade tillbaka in i baren för att värma fjädrarna och dricka något varmt. Något du kanske också gör just nu. Hur just din advent än startat, med ljus eller en extra sovmorgon, hoppas jag den blir fin och tycker vi även hörs och syns imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-