logoonblack

5 December: Backen

Hej på dig där borta vid köksbordet, i soffan, på bussen eller vart du nu befinner dig. Elin här med dagens rapport från Duveberga vars tidigare lugn nu verkar vara borta för i år. 

Myran låter hälsa han redan saknar hur det var i förrgår och ser fram emot nästa år. Jag var tveksam om jag skulle ta med det då det mest bidrar med en lite negativ stämning men då jag ju trots allt är rösten för innevånare och besökare vill jag ändå nämna allas åsikter på gott och ont.
Efter duvornas ankomst spenderade de resten av fredagen glatt flaxande runt Duvans bar och spatserande i krokarna kring holkbyn innan några av dem till slut var redo att spänna på sig skidorna och testa lite. Har du inte sett detta gäng i backen har du inte sett en riktigt lycklig fågel, de älskar farten och att visa sin skicklighet de på olika sätt tränat upp under året.

Nu är det inte många som faktiskt har tillgång till snö där de vanligtvis bor så hur de förbereder sig skiljer sig en hel del åt. För vissa bestär träningen mest av att jaga smulor på gator och torg samt ge sig in i dragkamper om muffinspapper medan andra satsar på att ta sig upp och ner för mer eller mindre branta trappor. Många vill inte avslöja sina knep då de fått för sig de deltar i något skidmästerskap och därför alltid vill vara först, snabbast och slippa konkurrens.

Jag vet att Smulan (duvan som kom hit tidigare än alla andra på grund av missen att inte läsa den uppdaterade information kring datum som skickades ut till alla), föredrar längdskidor och låga backar medan den mest våghalsiga egentligen önskar berget var  åtminstone dubbelt så högt. Det är svårt att göra alla nöjda.

Det har ju bara gått en dag och gänget har inte hunnit med att varken skapa drama eller skvaller utan just nu är det mest uppsluppet överlag. Dock vet jag ju att detta kan ändras när som helst hur gemytligt det än är i nuläget. Jag tänker lämna orten för nu och som vanligt önska alla, givetvis inklusive du som lyssnar, en trevlig lördag utan några brutna ben eller rykande fjädrar! Hörs imorgon igen då det är dags för ljuständning nummer två i ordningen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-