logoonblack

1 December: Introduktionen

Hej du som sitter framför din skärm och läser detta eller spetsar öronen för att höra mig läsa för dig så här på morgonkvisten. Kanske är du olikt mig morgonpigg och ivrig att starta dagen. eller så har du hittat detta en lite mer rimlig tid. Vilket det än må vara är du välkommen till sagostunden som utspelar sig i den lilla orten Duveberga. Du hittar hit om du först korsar torget, fortsätter fram, svänger vänster och sedan bromsar tvärt. Gör du inte det missar du det nog dessvärre så litet är det nämligen.

Orten består av ett väldigt brant berg där du på toppen finner säsongsöppna Duvans bar och en skog där Duvebergas enda året-runt-bonde Myran bor i en röd stuga med vita knutar och blå dörr. Han är oftast hemma då det är det bästa stället att vara helt enkelt. 

Varje jul invaderas detta idylliska lilla ställe av ett gäng partysugna duvor vars främsta intresse förutom just att ha kul ihop är att störta ner för den livsfarliga backen med risk för brutna ben men med känslan av fjärilar i magen och vinden som förfryser näbben och tårar ögonen. Det är livet! Myran tycker detta är den sämsta delen av året då duvorna för sånt oväsen större delen av dygnet då de är på plats.

Just idag den förste december har bara ett par fåglar anlänt men snart kommer den årliga bussen bromsa in och julmysandet kan börja. 

Nu har jag introducerat dig för handlingen som kommer fortsätta i mer eller mindre utförliga delar ända fram till jul. Förvänta dig en del drama, fler sömniga morgnar och sena nätter i mer eller mindre pipigt sällskap. Jag som berättar allt heter Elin men jag är bara en röst i sammanhanget. En som önskar dig en trevlig start på månaden, hoppas vi ses imorgon igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Natalie » A new beginning:  ”I can't wait to see what you come up with! You are so talented and SI love your ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-